Nyhetsarkiv

Hvem er vi

Bryggens Venner ble etablert i 1962 med det formål å bevare Bryggen og å formidle dens historie til nye generasjoner.

I dag, snart 50 år etter, er vi mer enn 1000 medlemmer, som med entusiasme følger opp vårt oppdrag – å stimulere til Bryggens bevaring og gjøre bergenserne, unge og gamle, kjente med dens historie.

Vi reiser i Hansaens fotspor for å finne grunnlaget for vår handel. Lübeck, Tallin, Brügge og Visby er besøkt, og nå går turen til Lofoten, for å finne fundamentet, tørrfisken og dens historie, knyttet til Bryggen og Bergen.

I 1979 ble Bryggen, som det første i Norge, et av Unescos oppnevnte Verdensarvsteder. Derved har Norge en forpliktelse til å bevilge nødvendig kapital for bevaring. Til det formål er Prosjekt Bryggen opprettet, som koordinerer denne ”evigvarende” aktivitet.

At Bryggen står på 8 meter med historiske rester, gjør at Bryggen synker. At havet stiger – er en dårlig kombinasjon, men – dagens forskere sier; ”Det er ennå mulig å redde Bryggen” og vi, Bryggens engasjerte styremedlemmer sier:” Bryggen skal reddes. Våre bevilgende myndigheter skal ikke komme for sent til ”timen”.

Blir vi mange nok, kan vi påvirke våre politikere.

Bryggens besøkes av 1,2 millioner mennesker hvorav 1 million er turister som besøker Bryggen mellom mai og sept. Bergenserne må bli flinkere til å besøke Bryggen, denne levende historiske bydel, her hvor Passasjene og Stredet og Kålhagen, forteller om en unik historie – en historie du ikke finner maken til noen andre steder i verden.

Kom til Bryggen – ta Bryggen i bruk – hele året,  dette levende fundament for handelsbyen Bergen – og selvfølgelig; bli medlem av Bryggens Venner;  www.bryggensvenner.no -  el. ring: 9119 4444 – Bryggens Venners kontakttelefon.
Velkommen!

Bryggens Venner

Følg oss på FB