Nyhetsarkiv

Gunnar Danbolt foredrag om Mariakirkens altertavle vekket interesseGunnar Danbolts foredrag om Mariakirkens altertavle vekket interesse


Det var svært godt oppmøte og god stemning da Bryggens Venner holdt sitt tradisjonelle julemøte i Kongesalen på Radissson Blu Royal Hotel på Bryggen 2. desember 2014. Allerede lenge før registreringen startet klokken 18.30 stod Bryggen-venner i kø for å få med seg denne fine inngangen til juletiden.


Om lag 200 deltakere ble ønsket velkommen av styreleder Janicke Runshaug Foss før vi alle fikk høre interessante historier om Mariakirken alterskap, fortalt av professor emeritus i kunsthistorie Gunnar Danbolt. Alterskapet i Mariakirken er fra slutten av 1400-tallet og har dører som kan åpnes. Dørene er dekorert både på innsiden og utsiden, og det var dørenes utside som fikk hovedfokus i denne omgang. Når skapet er lukket er fire billedfelt synlige og det var historien om disse Danbolt fortalte om med velkjent og trygg fortellerstemme. Danbolt tok for seg hver av de fire bildene separat og var således innom både De hellige tre kongers tilbedelse av Jesus-barnet, når Jesus blir vist frem i Jerusalems tempel, Hellige Birgitta og Gregorsmessen.


Etter foredraget var det tid for julequiz for andre år på rad. Til tross for en del kommentarer om at spørsmålene var vanskelige,  ble quiz-masteren overrasket over det høye kunnskapsnivået blant deltakerne. Selv om flere lag kjempet om seieren var det deltakerne på laget «Saint Laurent» som til sist kunne stikke marsipangriser i lommene.


Så var det omsider klart for den smakfulle tørrfiskretten «Bryggen 1564», servert med gulrøtter, bacon og ertestuing. Maten var nydelig og stemningen var høy da vi omsider kom til den populære loddtrekkingen. I år hadde vi startet loddsalget ved et bord i foajéen allerede fra klokken 18.30. Vi hadde fått to hyggelige ungdommer til å selge lodd, noe som resulterer i at vi ble helt utsolgt! Vi takker gode selgere og gode kjøpere, og beklager til dem som ikke fikk kjøpt lodd! Og vi takker vår Kjell Moberg for nok en gang å ha ledet oss trygt gjennom premietrekkingen. Premiene var levert av Fjordline, Bymuseet, Feriereiser, Galleri Hetland og Friele – i tillegg til de alltid populære vinflaskene.


Da alle «faste» poster på programmet nærmet seg slutten fikk vi alle glede av å høre nok en fantastisk fortellerstemme: Kirsten Hetland fortalte levende og fargerikt historier fra Bryggen før i tiden. Fortellingene var med på å sette alle i god stemning og med etterklangen av Glade Jul i ørene ble alle ønsket en rolig og fredelig adventstid og jul!


Takk for nok et år med Bryggens Venner!


Kommentarer er lukket.

Følg oss på FB