Nyhetsarkiv

Tur til St. Petersburg og Novgorod

Bryggens Venner


Tur 2013, 17.-21. april

St. Petersburg og Novgorod
- Vi fortsetter med å utforske Hansabyene
- Novgorod = Holmgård = norsk sagahistorie
- St. Petersburg, -  byen i grått og gull

Turen starter i Peter den stores by St. Petersburg. Byen er kun 300 år gammel, bygget opp fra ingenting på øde myrstrekninger ved Nevas munning. Ikke noe annet sted i Russland er så mange praktbygninger samlet på et sted. Italienske arkitekter står bak utformingen av den vakre byen. Attraksjonene er så store og så mange at man vil trenge ukevis for å kunne vie hver og en den tiden de fortjener. Den 19. april drar vi videre til Hansabyen Novgorod hvor vi utforsker byens kremlin, den hanseatiske fontenen og St. Sophia Katedralen. Neste dag går turen tilbake til St. Petersburg


Program dag for dag:

17. april: Avreise Bergen klokken 10:45. Mellomlanding i Stockholm før vi flyr videre til St. Petersburg med ankomst klokken 16:30.   Fra flyplassen kjøres vi til  hotellet.

Vi møtes så i hotellets restaurant for  middag. De som har energien til det kan utforske byen litt på egenhånd etter middag, hotellet ligger sentralt,  og man vil finne mye interessant i gangavstand fra hotellet.


18. april: Turen starter med besøk på selve Eremitasjen. Guiden henter oss på hotellet kl 10.00 og vi er fremme kort tid etter. Eremitasjen består av seks bygninger som alle ligger langs elva Neva. Mest kjent av disse byggene er Vinterpalasset, hvor de russiske Tsarene tok sin residens. I dag er et av verdens mest velrennomerte museum og kunstgalleri. Her finner man verk av Leonardo, Michelangelo, Rembrandt, Van Gogh, Gauguin og flere andre.


Rundt 13:30 tiden blir det lunsj i restauranten Sadko, som spesialiserer seg på russisk mat. Gruppen får en egen banketthall på restauranten.


Etter lunsj drar vi videre til St. Isaac katedralen. Dette er den størst katedralen i St. Petersburg og ruver hele 101 meter høy. Katedralen tok 40 år å bygge og ble ferdigstilt i 1858. Under kommunist-regimet fungerte katedralen som et museum for ateisme. Det blir også et besøk ved den spilte blods kirke.  Begge attraksjoner er vel verdt et besøk.


19. april: Vi sjekker ut av hotellet i 09.00 tiden. Vi har buss med guide som bringer oss til Novgorod. På vei dit stopper vi ved Katarinapalasset, også kjent som Sommerpalasset, hvor deler av det russiske aristokratiet oppholdt seg i ferier. Palasset er kanskje mest kjent for sine store vakre hager og sitt nylig renoverte rom utsmykket med rav.


Ved endt besøk har vi en lunsj på en veldig kjent restaurant hvor det blir et show med kosakker. En kulturell opplevelse og morsomt innslag. Her har både Putin, Prins Charles og Jacque Chirac vært gjester.

Ankomst Novgorod i 15:00 tiden, hvor vi sjekker inn på hotellet «Park Inn – Beresta Palace Hotel Novgorod». Det blir noe tid til å utforske byen på egenhånd før vi samler oss for middag kl. 18.00.


20. april: Vår lokale guide møter oss på hotellet i 09:00 tiden.  Turen starter med et besøk på byens kremlin, som alltid har vært «hjertet» av lokalsamfunnet. En kremlin er en befestet konstruksjon, gjerne med store murer rundt. Med en flott beliggenhet, både strategisk og utseendemessig, på en høyde over byen er denne festningen virkelig et landemerke. Konstruksjonen kan spores tilbake til 1044-tallet.

Vi drar så videre til Yaroslav plassen, en tidligere markedsplass og havn hvor utenlandske handelskip kunne legge til kai. Naturlig nok var det også her hansa-forbundet etablerte sitt kontor. I løpet av dagen rekker vi også innom den hanseatiske fontenen og St. Sophia katedralen.

Etter lunsj starter vi på reisen tilbake til St. Petersburg. Antatt ankomst i 19.00 tiden. Her sjekker vi inn på samme hotell som vi bodde på tidligere. Kvelden til fri disposisjon.


21. april: Vi har god tid til frokost på hotellet før vi sjekker ut kl 10.00. Bussen tar oss til flyplass kl 10.30. Avreise med SK737 kl 13:20 til København. Videre fly til Bergen kl 14:10, med ankomst kl. 15:30.


Pris for turen blir kr. 11 750.-

I tillegg trenges russisk visum, kr. 700.-


Enkeltromstillegg kr.1900.-

Prisen inkluderer programmet som nevnt ovenfor, med forbehold om mindre endringer og justeringer.

Kun 40 plasser til disposisjon.

Påmelding til: Ragnar Waagbø, ragwaa@gmail.com. Tlf. 99799 436  innen 10. desember 2012.

Plass garanteres i den rekkefølge depositum  kr. 4000 blir innbetalt.

Sluttbeløpet senest 20. januar 2013.

Overnatting:

Park Inn by Radisson Nevsky St. Petersburg Hotel Webside

Sentral beliggenhet, kjedetilknyttning og kjent standard.

Park Inn Beresta Palace Hotel Novgorod Webside

Greit hotel til fornuftig pris. Beste alternativ i Novgorod.


Turkomiteen består av: Gerd Marit Grinde, Ketil Natvik og Ragnar Waagbø


Velkommen til tur i «austerled».

For styret i Bryggens Venner

Janicke Runshaug Foss


Kommentarer er lukket.

Følg oss på FB