Nyhetsarkiv

Lærerik og morsom Brygge-kveld

Bryggens Venner bød på en variert, lærerik og spennende tur på Bryggen i høstmørket i september. Men det hele begynte i Bryggens Museum hvor Svekon-filmen Sensommer i Bergen ble vist.


Sverre Sandberg har laget filmen om Brygge-livet anno 1700, og var selv til stede for å presentere den artige historien om hvordan livet kan ha fortont seg på Bryggen på 1700-tallet. Det var fremdeles Hanseatene som rådet grunnen i de gamle handelshusene og drev utstrak handel med tørrfisk i bytte mot korn, salt, tøy og andre varer. Tørrfisken kom nordfra og fiskerne fikk med seg nyttige og helt nødvendige varer tilbake til Lofoten.


Selve livet på Bryggen var også godt beskrevet med blant annet diskusjoner og mottakelsesritualene for nye unge menn fra Tyskland som ble en del av Bryggefellesskapet.


Bryggetur
Etter filmfremvisning ble de nærmere 150 fremmøtte tatt med rundt på en herlig tur som gikk fra Pütterstuen til fiskebutikken og tilbake til Bryggen Museum.


I fiskebutikken orienterte Stiftelsen Bryggens daglige leder Lasse Bjørkhaug om fremdriften i det omfattende rehabiliteringsarbeidet som pågår. Målet er å få en fiskebutikk på plass igjen i lokalene når den er ferdig oppusset.


Pütterstuen er en av de best bevarte gårdene på Bryggen og gir et morsomt bilde av hvordan det har sett ut og fungert for handelsmennene. Et interessant tidsbilde hvor til og med Hr Pütter dukket opp.


Bryggens Museum har for tiden en artig utstilling med navnet Bevare meg vel. Utstillingen handler om noe av det som er bevart fra ulike deler av Bryggen og førstekonservator Janicke Larsen fortalte levende om noe av det som er tatt vare på. En utstilling det absolutt er verd å besøke.


Plukkfisk på Tracteuren
Kvelden endte som den pleier med Brygge-venner, med mat, litt sang, litt vin og litt vinlotteri. God stemning og orientering om både jubileum, nye turer og nytt medlemsmøte til jul.


Gled dere! Vi har mye godt i vente!


Tone Hartvedt


Kommentarer er lukket.

Følg oss på FB