Nyhetsarkiv

Bryggebesøk av Byrådsleder Monica Mæland og Kulturbyråd Harald Victor Hove 8.juni 2011

8 juni 2011 inviterte Bryggens Venner Byrådslederen og Kulturbyråden til orienteringsmøte på Bryggen i Bergen. Etter en rask tur gjennom visitorsenteret gikk turen til ”Stikk Innom” i Jacobsfjorden 2. etasje, Her ønsket den nye leder av Bryggens Venner og Janicke Runshaug Foss og avtroppende leder Kjell Moberg velkommen. De  pekte på av Bryggens Venner og Stiftelsen Bryggen hadde en del prosjekter som de ønsket å orientere om og å invitere til samarbeid om.  Hensikten er å skape liv og aktivitet i området hele året.


Deretter gikk vi over i Fiskebutikken hvor Direktør for Stiftelsen Bryggen Lasse Bjørkhaug redegjorde for restaureringsarbeidene. De tilstedeværende fikk et godt inntrykk av kompleksiteten i arbeidene, og den spesialkompetanse som var opparbeidet og som det var viktig å ivareta til nye prosjekter som kommer også utenfor Bryggen. Kanskje Fiskebutikken kan være ferdig om et år?


Under lunsjen, på Tracteuren ble bl.a. tørrfiskretten ”Bryggen 1564” servert. Fine og rette omgivelser for et slikt møte. I den videre samtale ble en rekke emner drøftet:


  1. 50 års jubileet i 2012, flere aktiviteter på Bryggen, Jubileumsfest i Håkonshallen 24. november 2012
  2. Helårsbruk av Bryggen, herunder arbeidet med ”Skilt og Lys” samt behov for toaletter
  3. Aktiviteter for og av ungdom. Det bør prioriteres
  4. Overordnet organ for forvaltning av verdensarven
  5. Oppgradering av brannventiler og sprinkler
  6. Designbyggeriet og samarbeid med Design Region Bergen


Vi takker Monica Mæland og Harald Victor Hove for sin forståelse av Bryggen i Bergen som et viktig verdenskulturminne og merkevare for byen samt utfordringene Bryggen står ovenfor.

Kommentarer er lukket.

Følg oss på FB